ScriptMeet

Kortfilmsmanustävling 2021

Deadline 1 oktober kl. 23:59

Om tävlingen
ScriptMeet kortfilmsmanustävling 2021 är den andra manustävlingen som ScriptMeet arrangerar. Årets tema för tävlingen är Förlåtelse, något som kan tolkas och porträtteras på många olika vis. 


Deltagarna har från den 1 september till 1 oktober på sig att skriva och skicka in sina bidrag till ScriptMeet. Årets tävling har ingen åldersgräns och den är gratis att delta i.


Alla manus görs anonyma inför bedömning av ScriptMeets jury. Detta är för att projekten ska bedömas enbart utifrån författarens hantverk, kunskap och kreativitet; men även för att skapa jämlikhet.


Skicka in ditt bidrag till manustavling@scriptmeet.com och skriv ditt fullständiga namn, kontaktuppgifter samt en mening eller två i mejltexten om vad din kortfilm handlar om. 


Det ska bli spännande att läsa ditt kortfilmsmanus!

Priser

1

Som vinnare blir ditt kortfilmsmanus läst av Elin Övergaard, Mikael Newihl, Morgane Dzuirla-Petit och Dawid Ullgren. De kommer även ge feedback på hur du kan förstärka ditt manus. 

Elin Övergaard är regissör, manusförfattare och producent bland mycket annat. 2019 vann hennes kortfilm Ingen Lyssnar andrapris på Guldbaggegalan.

Morgane Dzuirla-Petit är regissör och vann Guldbaggegalan 2019 med sin dokumentära kortfilm Excess Will Save Us.

Mikael Newihl är manusförfattare och producent. Han jobbar även som creative director på produktionsbolaget Nice Drama.

Dawid Ullgren är regissör och manusförfatare som vann andrapris 2020 med sin kortfilm Du gamla du fria.

Uöver det ingår ett diplom, en djupgående analys av ditt manus från en av
ScriptMeets medarbetare, samt en concept-art-affisch på din kortfilm skapad
av konstnären Tove Henningsson.

2

3

I andrapris ingår en djupare manusanalys av ditt manus från en av ScriptMeets medarbetare och ett diplom.

I tredjepris ingår en lättare manusanalys av ditt manus från en av ScriptMeets medarbetare och ett diplom.

Regler & Villkor

 • Du får bara skicka in ett manusbidrag. Om fler skickas in räknas endast det första bidraget som är inskickat.

 • Du måste äga alla rättigheter till ditt manus. Adaptioner är tillåtna, så länge du kan bevisa att du har 100% ägande rättigheter till projektet.

 • Ditt manus kan inte redan vara producerat och det måste vara en originell story.

 • Du kan skicka en kopia av ditt manus till dig själv på mejl innan du skickar in det till oss. På så sätt har du bevis på att det är ditt manus ifall konflikt skulle uppstå mellan deltagare.

 • Det kan vara fler skapare till ett och samma projekt. Om så är fallet, var tydlig med detta vid inskick av bidrag.

 • Medlemmar i juryn och övriga medarbetare inom ScriptMeet kan ej delta i tävlingen.

 • Skicka in ditt manus i PDF-format och via mejl. Inget annat. Om det inte är i PDF-format och inte via mejl kommer bidraget inte med i tävlingen.

 • Manuset måste vara i 12pt Courier (eller Courier Final Draft) med standard manusmarginaler och mellanslag. Sidorna i ditt manus borde även vara numrerade. Om ditt manus inte följer det korrekta manusformatet kommer det leda till diskvalificering. (läs mer om manusformat här).

 • Ditt kortfilmsmanus kan vara mellan 1-10 sidor exkl. titelsidan.

 • Vi tar endast emot kortfilmsmanus. Ej långfilm, pilotavsnitt för en serie eller annat som inte är kortfilmsmanus.

 • Kortfilmsmanuset kan vara fiktivt eller dokumentärt och rikta sig till vilken målgrupp som helst. Valfri genre.

 • Temat för kortfilmstävlingen är förlåtelse. Det kan vara en del av kortfilmens tema, dynamik, struktur, dialog eller annat.

 • Bidragen bedöms på författarens hantverk i manuset vilket inkluderar koncept, tema, struktur i storyn, karaktärer, scener, dialog och format på manuset.

 • Manuset ska vara skrivet på svenska.  

 • Bidrag kan lämnas in till senast midnatt (23:59) på sista dagen då tävlingen är öppen.

 • När du skickat in ditt manus kan inga ändringar eller nya versioner skickas in.

 • Det är gratis att delta i tävlingen och ingen åldersgräns är tillsatt.

 • Deltagaren förstår att genom att delta i ScriptMeets kortfilmsmanustävling innebär det inte att de kommer bli representerade av en agent, förvaltare eller produktion i det fall att manuset blir vald till vinnare.

 • Tidigare vinnande manus kan EJ delta igen.

 • Genom att delta i denna manustävling erkänner deltagaren att denne har läst, förstått och godkänt alla ovanstående regler och riktlinjer.


Jury 2021
ScriptMeet kortfilmsmanustävling

Emma Olofsson är en manusförfattare från Norrland som studerat flera olika typer av författande.  Hon gillar att skriva i alla genrer men speciellt action och komedi.

Hanna Larsson är manusförfattare och dramaturg; utbildad vid Story Academy. Hon gillar stories som låter en följa med på en emotionell berg-och-dalbana, fylld av äventyr, spänning, humor och såklart… en massa kärlek.

Lycka till!

Michelle Rutgersson har gått två år på manusutbildningen, Story Academy, samt tre år på Örebro Universitets filmprogram. Hon har en förkärlek för thrillers, men uppskattar att skriva inom alla genrer.

Skicka in ditt bidrag till manustavling@scriptmeet.com och skriv ditt fullständiga namn, kontaktuppgifter samt en mening eller två i mejltexten om vad din kortfilm handlar om.